10.04.2010

Osrečujoči dar zate in zame

Že vrsto let sestre usmiljenke v Šentjakobu omogočajo srečanja za žene in starejša dekleta.

folder

Letošnje srečanje je bilo v soboto 10. Aprila 2010. Duhovno srečanje sta vodila lazarist g. Pavle Novak in usmiljenka s. Tončka Krajnik. Tema srečanja je bila: Osrečujoči dar zate in zame.

S. Tončka nam je predavala o darovih, ki so nam dani, tek kako jih udejanjiti v vsakdanjem življenju. Skratka, kako živeti, ko nam gre dobro in v težkih trenutkih. Dar veselja. Že obrazna mimika nam pove ali smo žalostni ali veseli. Biti dober do sebe, okolice in bližnjih. Spoštovati sebe in druge. Delajmo tisto, kar nas osrečuje. Bog je tisti, ki nam daje obstoj in življenje. Če kaj podarimo, dajmo iz srca, ljubezen pride od Boga. Naša ljubezen mora biti poduhovljena: te ljubim v Bogu za večno. Vir veselja je notranje zadovoljstvo, ljubiti se, imeti rad sočloveka, ljubiti z dejanji, svoje veselje prenašati na druge. V stiski ne obupati, ampak se priporočiti Devici Mariji, ona pa nas priporoča pri Bogu. Zato se zatekajmo k njej, kajti ona je vrelec naše sreče.

G. Pavle nam je predaval o evharističnem kongresu, ki bo letos junija v Celju in pripravah nanj.

Med srečanjem je bila priložnost tudi za sveto spoved. Srečanje smo zaključili s slovesno sveto mašo.

V imenu vseh udeleženk se zahvalim g. Pavletu Novaku in s. Tončki Krajnik za njun trud, za bogate misli in izkušnje, ki so nam utrdile vero in moč za naše nadaljnje življenje. Hvala tudi vsem sestram za prijazen sprejem, gostoljubnost in molitve.

Besedilo in fotografije: Stanka Lamovšek