18.11.2006

Duhovna obnova za žene in dekleta

Sestre usmiljenke priredijo dvakrat na leto srečanje za žene in dekleta - spomladi in jeseni.

folder

Za ta srečanja je vedno več zanimanja. Duhovne obnove se je udeležilo 63 žena. Potekalo je v soboto 18. 11. 2006. Tema srečanje je bila: Jezus, naša pot in življenje.

Duhovna obnova je potekala v prijetnem in precej delovnem vzdušju. Najprej nam je predavala s. Bernarda Trček. Tema, Jezus, Njegovo življenje, srečanja z ženami, ki so bile poleg apostolov tudi njegove spremljevalke. Že takrat je Jezus dal vedeti, da je žena enakopravna možu. Že v tistem času so bile žene zapostavljene. On je to vedel, zato je pravilno ovrednotil dostojanstvo žene.

S. Tončka Krajnik nam je govorila o dostojanstvu žene. Za zgled nam je Marija, višek in napredek žene. Žena kot mati, družica, dela v službi, kariera. Kako to zmoremo? Z dobro voljo, zaupanjem in samospoštovanjem. Biti ženska je čudovito, še lepše je biti mati.

Z Mirenskega Gradu je prišel lazarist, g. Zdravko Pogorelc, ki nam je predaval o evangeliju. Kako ga znati poslušati, slišati, razumeti in živeti evangelij.

Priložnost je bila tudi za sveto spoved. Ob koncu bogatega srečanja je bila tudi slovesna sveta maša, ki jo je vodil lazarist, g. Zdravko Pogorelc.

besedilo in fotografije Stanka Lamovšek