25.04.2019

Romanje na grob matere Leopoldine Brandis

ROMANJE NA GROB S. LEOPOLDINE JOŽEFE BRANDIS
v Gradec, v soboto, 25. 5. 2019

Božja služabnica sestra Leopoldina Brandis je pripeljala prve usmiljenke v Ljubljano, zato v sklopu obhajanja letošnjega jubilejnega leta tj. 100-letnice obstoja naše province pripravljamo 25. maja romanje na njen grob v Gradcu. Z njim se želimo Bogu zahvaliti, saj je bila prav ona orodje Božje previdnosti in je po njej Družba hčera krščanske ljubezni - usmiljenk zaživela tudi pri nas. Romanje bo tudi molitev k njej, da nam pri Bogu izprosi potrebne milosti za naše poslanstvo služenja ubogim v duhu vincencijanske karizme, zlasti pa nove poklice v naših vrstah.

K sestram usmiljenkam v Gradec se bomo iz Šentjakoba ob Savi podali z avtobusom. Razen obiska groba matere Brandis bomo obhajali tudi mašno daritev v sestrski cerkvi in si ogledali še kakšne druge znamenitosti. Po kosilu se bomo vračali skozi Maribor, kjer si bomo ogledali grajsko kapelo družine Brandis, kjer je mlada Jožefa rada molila.

Na to romanje ste lepo povabljeni tudi vsi člani in članice vincencijanske družine pri nas.

Zaradi organizacije romanja (avtobus, kosilo) so potrebne posamične ali skupinske poimenske prijave. Do 15. maja jih bo sprejemala s. Marta Rauh na e-naslov marta.rauh@usmiljenke.si

Po prijavi boste od nje prejeli podrobnejša pisna navodila.

Romanje bo celodnevno, stroške prevoza in kosila bomo pokrile usmiljenke, za malico in pijačo po poti pa naj bo poskrbljeno iz popotne malhe posameznega udeleženca. Veselimo se, da se nam boste pridružili!

              *s. Francka Saje in sestre usmiljenke*