28.10.2017

Piknik MVM v Kočevju

Letošnji jesenski piknik Mariansko Vencencianske Mladine je bil v soboto 28. oktobra 2017. Naše srečanje smo začeli z zbiranjem na župnijskem dvorišču. In takoj se je začelo poslanstvo MVM-ja – pomagati tistim, ki pomoč potrebujejo.

folder

Pomagali smo vozniku, ki je ustavil svoj jekleni konjiček na neprimernem mestu, tako da je drugim zaprl pot in na sedežu bodisi zaspal ali izgubil zavest. Pa, hvala Bogu, ni bilo nič hujšega.

Odpeljali smo se do podružnične cerkvice v Željnah. Sestra Barbara Šelih je vsem prisotnim podarila ¨desetke¨, ki so jih pri srečanju MVM izdelovali otroci. Narodni voditelj g. Borut Pohar nas je med darovanjem svete maše ponovno spomnil, zakaj so rutice članov MVM modre barve in kaj pomeni napis na njih.

S prepevanjem pri sveti maši smo sodelovali vsi, tudi nekaj željnskih farank, ki so se udeležile obreda. Šest otrok kočevske MVM, so prejeli rutice. To so Maruška, Urška, Alja, Viktor, Dominik in Nik. Pridružila sta se nam tudi kočevski župnik Damjan Štih in kaplan Matej Gnidovec.

Po končani sveti maši smo se odpravili proti ¨Valeriji¨, kjer so pridne roke staršev naših že pripravljale nekaj za naše želodčke.

Po okrepčilu so mlajši otroci zasedli igrala…

…nato pa je sledil boj med dvema ognjema, ki se ga je tokrat udeležilo le malo staršev (morda zaradi travnatega igrišča). Sestra Vlasta je bila pravičen sodnik.

Ostali odrasli pa smo izmenjevali izkušnje, mnenja in še kaj.

Irena Zupančič Knavs