1. glas s provincialnega zbora 2020

Prvi glas s provincialnega zbora 2020 . PDF

Drage sestre v provinci in pokrajini!

Tile metuljčki že letijo proti vam, da vam prinesejo prve pozdrave in novice z našega provincialnega zbora, ki smo ga začele včeraj, v nedeljo 20. septembra, z lepo duhovno obnovo.

»Kajti Sveti Duh vas bo poučil tiso uro, kaj je treba reči.« (Lk 12,12)  

P. Milan Bizant DJ, ki ga že poznamo, nas je prav v duhu Lukovih besed pripravil na delo, ki je pred nami. Najprej nas je spodbudil, naj ne pozabimo, da imamo za sabo nekaj zelo lepega – stoletnico province – in naj iz te velike milosti še naprej zajemamo …

Med dnevom so se vrstili njegovi nagovori, delo v majhnih skupinah, skupna razmišljanja in delitev. Vse z namenom, da bi na zboru iskale Božjo voljo, se zares odpirale Svetemu Duhu, se spoštljivo poslušale in preprosto sodelovale. Efatá! Naš logo z Jezusovo besedo nas te dni gleda z vseh kotičkov provincialne hiše, ki je kot nevesta v pričakovanju prihoda svojega Gospoda.

Prvi dan, obisk apostolskega nuncija msgr. Jean-Marie Speicha. Slovesnost svete evharistije, ki jo je zjutraj v kapeli provincialne hiše daroval za nas, je nekoliko zmanjšal Covid 19, saj moramo upoštevati preventivne ukrepe.

G. nuncij nas je v nagovoru pri maši predvsem spodbudil, naj ob temi našega zbora mislimo na Jezusa, ki se je prvi odprl Očetovi volji, izstopil iz sebe in se ves predal trpečemu človeštvu.             

Po skupnem zajtrku smo se podale v »sejno dvorano« Doma sv. Ludovike, kjer smo najprej poklicale na pomoč Svetega Duha. Zbor je uradno odprt, vrstijo se uvodne besede predstojnikov, predstavitve province, pokrajine. Začenjamo svoje delo. Hvala vam, drage sestre, da nas spremljate z molitvijo!  

Skupina za obveščanje

Efata – himna zbora

Pridiga nuncija msrg. Jean-Marie Speicha – prisluhni

Dan duhovne obnove:

Prvi dan: