Duhovni vikend z otroškim pevskim zborom

Srednja vas v Bohinju 20. do 22. januar 2017

Ko sem sredi decembra dobila mail, v katerem me je ga. Nada pisala takole: »Veš, s pevkami in pevci se tudi letos odpravljamo na duhovni vikend, pa me zanima, če bi imela tudi letos kaj časa in bi se nam lahko na tem vikendu pridružila«, sem, glede na lanske izkušnje, z veseljem odgovorila.

Tako zdaj v meni še vedno odmevajo utrinki dveh čudovitih dni, preživetih v majhni družinski kočici, 3 kilometre nad Srednjo vasjo v Bohinju. 13 deklet od predšole do 6. razreda (fantje so imeli prav ta vikend z ministranti), njihova zborovodkinja Nada in njen mož Boštjan. Večerja s palačinkami, strah, da zaradi nizkih temperatur ne bo vode, nepozabna vožnja (s sankami gre dobro tudi po klancu navzgor), ledenka (mrzel sok z dodatkom snega), tobogan na ledu, skupna ležišča…

V petek zvečer smo na kratko spoznali življenje svete Katarine Laboure. Tema, ki smo ji namenili največ časa, pa je bila HVALEŽNOST. Poskušali smo se zavedati, s čim vse smo obdarovani, primerjali smo naše življenje z življenjem otrok v revnejših državah in tistih, ki so morali zapustiti svoj dom. Dekleta so po skupinah ustvarila zanimive plakate in razliko domiselno prikazala z dramsko zgodbo.

Hvaležnost Bogu smo izrazili s pisanjem ali risanjem stvari, za katere smo Mu hvaležni in to smo v soboto popoldne položili pred Najsvetejše v kapeli v Srednji Vasi. Pogovarjali smo se tudi o tem, kako lahko pokažemo hvaležnost bližnjim. Tako so v soboto zvečer (ko jaz že nisem mogla biti več z njimi) spekli piškote v znamenje hvaležnost staršem.

s. Vlasta