14.12.2015

Otroci Brezmadežne

Združenje čudodelne svetinje ali Otroci Brezmadežne šteje danes že 2350 članov. Združenje sestavljajo ljudje različnih starosti, poklicev in stanov. Vsak pa si v svojem stanu prizadeva za popolnejše življenje s širjenjem sporočila, ki ga je Devica Marija dala sveti Katarini Labouré. Tudi letos so se člani v novembru zbirali na različnih krajih in tako obhajali praznik Marije od čudodelne svetinje (27. november) in god sv. Katarine Labouré (28. november).

»Prihajajte pred oltar!« je naročila Devica Marija sestri Katarini Labouré ob prikaznaju 27. novembra 1830. Naročila ji je tudi, naj poskrbi, da bodo dali ko vati svetinjo po vzorcu, ki ga je sama pokazala. Posamezna znamenja na svetinji poznamo; govorijo nam o nekaterih dejstvih naše vere.

Devica Marija je Katarini govorila tudi o poslanstvu, ki ga ima kot vernica: skupaj z drugimi, s pristnim krščanskim življenjem graditi novo zemljo, lepšo prihodnost, reševanje krivic…

Svetinja, to preprosto znamenje nam tudi danes pomaga razumevati, da v prizadevanju za boljši, za pravičnješi in bolj humani svet in mir v njem, ne potrebujemo nobenega orožja, temveč le Božjo ljubezen, ki dela z nami in preko nas, če smo ji voljni slediti.

Pri srečanjih članov Združenja čudodelne svetinje, na desetih različnih krajih v Sloveniji in v Valjevu – v Srbiji, smo posebej razmišljali o sporočilih, ki nam jih ponujajo posamezna znamenja na svetinjici: o Marijinih razprostrtih rokah iz katerih se razlivajo žarki, o dvanajstih zvezdah, o zemeljski obli, o križu, o dveh srcih, o črki M , o kači…

Podarjeno nam je izredno močno sredstvo, čudovit pripomoček za naše krščansko življenje, saj z Marijo, Zvezdo nove evangelizacije lahko dosegamo stvari, ki se zdijo, človeško gledano, nemogoče. Marija, v slavi svojega Sina ne neha prositi za nas, uboge grešnike in varuje svojo Cerkev, saj je njena Mati.

s. Rozalija Laznik, usmiljenka

Več o združenju si lahko pogledate tukaj


Več na ...