27.09.2015

Praznik sv. Vincencija v Skadru

Danes je bil v Albanski pokrajini velik praznik. Poleg godu sv. Vincencija je potekala preselitev pokrajinske hiše iz Drača v Skader. Slovesnost blagoslovitve nove hiše je vodil skaderski nadškof Angelo Massafra.

folder

Nadškof je med mašo izrazil veselje in hvaležnost za vse dejavnosti usmiljenk v njegovi škofiji. Pustil pa nam je sporočilo naj bo Jezus srce naših dejavnosti in cilj vsake usmiljenke.

Na slovesnosti je bila prisotna sestra Hanna Cybula, vrhovna svetovalka, sestra Bernarda Trček, vizitatorica Slovenske province in Albanske pokrajine, sestra Marta Rauh, provincialna ekonominja, inženirji, arhitekti, nadzorniki, delavci nove hiše, prav tako je bilo veliko sester usmiljenk iz Kosova in Albanije, šest duhovnikov lazaristov, sestra reda Geiovane Antide, MVM iz Kosova in Albanije ter velik otrok iz vasi, kjer naše sestre delujejo.

Po sveti maši sta nas pred hišo pričakala dva otroka v narodnih nošah. V rokah sta držala otvoritveni trak, ki so ga potem naši predstojniki prerezali. Sledil je program, ki so ga vodili člani MVM. Prisotne je pozdravila pokrajinska predstojnica s. Elizabeta Saliqunaj ter se zahvalila vsem navzočim. Še posebej pa sestri Bernardi in vsej Slovenski provinci za veliko pomoč. Zbrane je pozdravila tudi sestra Hanna Cybula. Sledili so plesi, recitacije in dve lepi pesmi nekega slepega pesnika, ki je pel med prvo mašo po koncu komunizma. Tudi njegova hčerka, ki je invalidna, je zapela Panis Angelicum. Oče in hčerka sta se prisla zahvalit sestram za vso pomoč, ki jo prejemata od njih.

Po lepem programu je bila skupna večerja in skupno druženje z vso vincencijansko družino in z njihovimi sodelavci.

Hvala Bogu, Sv. Vincenciju, Slovenski Provinci ter vsakemu, ki je kakorkoli pripomogel, da smo doživeli ta čudoviti dan. Naj bo Jezus središče nas vseh.

s. Vjollca Thaqi, HKL