10.08.2011

V zibelki

Nekaj sester iz slovenske province in pokrajine Albanije imamo milost, da skupaj z drugimi sestrami iz Poljske in Slovaške preživljamo čas med 4. 7. in 25. 8. 2011 na seminarju v Materni hiši v Parizu, da se poglobimo v duha ustanoviteljev.

folder

Različni predavatelji so nam do sedaj približali:

­- življenje sv. Vincencija, njegovo osebnost in Vincencija kot vzgojitelja.
­- življenje sv. Ludovike, njeno duhovno pot, duhovno izkustvo in njen način vzgajanja
­- življenje prvih sester. ­

Spoznale smo tudi čas, v katerem je bila ustanovljena naša Družba. Videle smo, kako je Bog vzgajal nekatere osebe v Svetem pismu, razmišljale o tem, kakšne osebnosti smo. V dnevu tihote smo premišljevale o sreči služenja. Ogledali smo si zanimivosti v arhivih. Hodili smo po stopinjah ustanoviteljev v Parizu. Ob tem smo si ogledali tudi nekaj drugih znamenitosti Pariza. Hodili smo po rojstnih krajih sv. Vincencija (Berceau, Dax, Buglose). Imeli smo milost en dan preživeti v Lurdu. Spoznali smo kraje, v katerih je odraščala sv. Katarina Labure (Fain – les – Moutiers, Moutiers – St. Jean). Ustavili smo se v Arsu in v Chatillonu, kjer je sv. Vincencij ustanovil prvo bratovščino krščanske ljubezni.

Poleg tega imamo tako mimogrede tečaj tujih jezikov (poljščine, slovaščine, francoščine in še kaj bi se našlo).

Milost imamo moliti v kapeli, kjer se je Marija prikazala sv. Katarini in ji naročila, naj da kovati svetinjo, ki so jo verniki po različnih čudežih poimenovali Čudodelna.

V naslednjih dneh bomo razmišljale o naši identiteti, zaobljubah, Mariji, liturgiji, skupnosti. Spoznavale bomo življenje in delo, ki ga v današnjem času opravljajo sestre po svetu, romale v Chartres, …

Čutimo se zelo obdarjene od Boga in od Družbe za to čudovito duhovno izkustvo duha Družbe in karizme. V duhu hvaležnosti in ponižnosti upamo, da bomo z Božjo pomočjo, tisto kar se nam zdaj daje, prenašale naprej.

sestre udeleženke seminarja