12.09.2010

Vincencijanski simpozij

Vincencijanski simpozij – Celje - 10. - 12. september 2010

Ob sklepu vincencijanskega leta, ki je trajalo od 27.9.2009 do 27.9.2010, je pri sv. Jožefu v Celju potekal vincencijanski simpozij z mednarodno udeležbo na temo: Sodobni ubogi - naša pot (Izzivi sodobnega sveta za vincencijansko družino). V nedeljo, 12.9.2010 ob 15. uri pa je bilo sklepno bogoslužje, ki ga bo vodil kardinal zlatomašnik dr. Franc Rode.

folder

Ob 350 letnici smrti sv. Vincencija in sv. Ludovike so v nizu predavanj in pogovorov na temo dobrodelnosti in socialne izključenosti spregovorili predvsem o izzivih sodobnega sveta za Vincencijansko družino. Srečanja so se udeležili člani Vincencijanske družine iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Madžarske, Slovaške in Ukrajine. Po prihodu in spoznavanju v četrtek zvečer, je v petek, 10. septembra 2010, na temo »Ubogi – izgubljeni in brez vrednot« spregovoril ljubljanski nadškof metropolit msgr. dr. Anton Stres. V soboto, 11. septembra 2010, je misijonar Paul Christopher Roche predaval na temo »Ubogi – izrinjeni v materialnem pomanjkanju«, v nedeljo, 12. septembra 2010, pa je na temo dneva »Cerkev – sama uboga, a z večnim sporočilom« spregovoril kardinal dr. Franc Rode, prefekt Kongregacije za ustanove posvečenega življenja in ustanove apostolskega življenja, ki je nato popoldne pred Domom sv. Jožefa v Celju sklenil Vincencijansko leto s sveto mašo.

Predstavniki različnih vej vincencijanske družine iz različnih dežel so imeli tudi krajše prispevke kot predstavitev položaja v svoji deželi ter primere dobrih odgovorov na potrebe sodobnih ubogih.

Več na >>>

sMT