07.02.2010

Evharistija - sonce našega življeja

Od 5. do 7.2.2010 so v Šentjakobu potekale duhovne vaje za osnovnošolke in animatorke z naslovom: Evharistija, sonce našega življenja.

Bilo nas je kar veliko – okoli 40. Veliko smo peli, risali, se igrali ..., posvetili pa smo se tudi pogovoru in razmišljanju.

S. Tončka nam je govorila o Škofu Gnidovcu, s kakšno gorečnostjo je molil pred Najsvetejšem in vabil ljudi k molitvi in kako Jezus obdari tudi nas, ko molimo pred njim, ki je navzoč v tabernaklju. In ko pridemo domov se mora poznati v našem vsakdanjem življenju, da smo se sončile v Božji Ljubezni. Spoznale smo tudi, kako je potrebno poglabljati naše znanje o Evharistiji, da bi jo bolje razumele in z večjo ljubeznijo prejemale.

Tudi delo po skupinah je bilo polno navdušenja med katerim smo sodelovale v kvizu o Svetem pismu.

V soboto pa nas je obiskal tamkajšnji g. kaplan Leopold, ki nam je dal možnost svete spovedi. Povedal pa nam je tudi marsikaj o dobri in slabi rabi rok. Vsaka od nas je zato narisala roko in nanjo napisala za kaj jo uporablja. To narisano roko smo med sveto mašo nesli na oltar in povedali svojo prošnjo.

Po sv. maši nam je s. Tončka na računalniku pokazala nekaj predstavitev o zakramentu sv. Evharistije.

Kasneje pa je besedo prevzela s. Vlasta. Z zanimanjem smo ju poslušale. Po okusni večerji je sledil večer za sprostitev – veseli večer. Prišle so tudi ostale sestre ter kar aktivno sodelovale. Smeha ni bilo ne konca ne kraja.

Na žalost pa je sledila že nedelja, dan ko smo se morale posloviti. Zato smo zjutraj najprej skupaj odšle k sv. maši v bližnjo cerkev, kjer smo se priključile zboru ter zapele tudi nekaj mladinskih pesmi. Nato nam je s. Jelka povedala še nekaj o s. Rozaliji Rendu – hčeri krščanske ljubezni z gorečim srcem, s. Tončka pa je vsaki podarila Marijino svetinjico. Po kosilu je sledilo še "igranje" v snegu ter zaželeno barvanje Marijinih kipcev in drugih različnih okraskov. Nato pa smo polne novih izkušenj in lepimi vtisi počasi odšle domov.

Zahvalimo se vsem sestram in g. Leopoldu za tako lepo, zanimivo srečanje in duhovno vzpodbudo in poučevanje o sv. Evharistiji.

Hvala vsem sestram za molitve, prijaznost in trud in povemo Vam, da bi še rade prišle.

V imenu vseh deklet
Eva Trdin