18.09.2009

Dobrodelna akcija vincencijanske družine

Dobrodelna akcija vincencijanske družine za pomoč družinam v stiski

Pristopnica k akciji (natisnite, izpolnite in pošljite)

  Vstopamo v leto, v katerem se bomo na različne načine spominjali 350-letnice smrti naših ustanoviteljev sv. Vincencija Pavelskega in sv. Ludovike Marijak , ki sta globoko zaznamovala družbo, v kateri sta živela in delovala. Ko bomo v tem letu bolj pozorni na njune besede, njun zgled, njuno karizmo, ko se bomo srečevali in medsebojno delili svoja doživetja v vincencijanskem služenju, nikakor ne moremo spregledati njune skrbi za vse stiske tedanjega časa. Pozorna na vse družbene dejavnike sta hitela naproti pomoči potrebnim in opozarjala na njihove potrebe.

Današnje razmere so drugačne, kot so bile v 17. stoletju, vendar ubogi so še vedno med nami. V rastoči gospodarski krizi problemi postajajo še večji in bolj vidni. In ena najbolj občutljivih skupin v tem kriznem času so družine. Vedno večja brezposelnost in s tem pomanjkanje sredstev zatre marsikatere otroške želje glede prihodnosti, lahko vse do pomanjkanja vsakdanjega kruha.

V pripravi na vincencijansko leto smo razmišljali o pobudi lazaristov, da bi celotna vincencijanska družina to leto obeležila tudi s konkretno akcijo pomoči družinam v stiski. Preko ustanove Anin sklad lahko pridemo do velikih družin, ki so take pomoči resnično najbolj potrebne. Zavedamo se, da vsaka veja vincencijanske družine na svojem področju naredi veliko dobrega in mogoče ste za to leto že tudi načrtovali kakšno posebno dejavnost. Vendar ste vseeno povabljeni, da sodelujete pri tej skupni akciji, tako posamezniki, kot skupnosti, po svojih zmožnostih.

Če se boste odločili in se odzvali temu vabilu, natisnite pristopnico, jo izpolnite in pošljite na naslov Aninega sklada. Tam se bo posebej beležilo, koliko sredstev bomo v tem letu zbrali in kako se bodo porabila, tako da bomo naslednje leto za praznik sv. Vincencija že imeli poročilo. Za nakazilo obljubljenega zneska boste po pošti prejeli položnico.

s. Metka Tušar