18.05.2009

Preroštvo in upanje sedaj in povsod

V ponedeljek 18. maja 2009 je Družba hčera krščanske ljubezni sv. Vincencija Pavelskega – usmiljenke – v materni hiši v Parizu, Rue du Bac 140, pričela občni zbor, ki bo trajal do 13. junija 2009; razmišljal bo o temi Preroštvo in upanje, sedaj in povsod.

folder

»Hčere krščanske ljubezni v služenju najšibkejšim in najrevnejšim kot izraz Božje ljubezni v našem času.«

Poslanstvo Družbe v s svetu

Navzočnost Družbe po svetu

Nekaj zgodovine

1660 - 2010 350 obletnica smrti Vincencija Pavelskega in Ludovike de Marillac

Na zboru se je zbralo okoli 200 članic iz 78 provinc. Družba hčera krščanske ljubezni, ki je v Cerkvi poznana kot Družba apostolskega življenja, je navzoča v 91 državah. Njenih članic, ki se v skupnem življenju darujejo Bogu za služenje Kristusu v ubogih, je okrog 20.000 na petih celinah.

Ta mednarodni dogodek bo v prvi vrsti priložnost za širok in poglobljen pregled življenja sester glede na zvestobo karizmi, služenja osebam v stiski, duhovnega življenja in življenja v skupnosti. Priprave na zbor, ki so potekale na krajevni in provincialni ravni, bodo omogočale delitev izkušenj in vprašanj, težav, s katerimi smo se srečevale in odgovorov, ki smo jih našle, izzivov, ki smo jih odkrile in znamenj upanja. Skupaj bomo iskale in odkrivale znamenja časa. Novi klici nam bodo pomagali razločevati, katere brazde naj poglobimo ali katere nove naj načrtujemo, da bomo zveste karizmi, ki smo jo prejele od ustanoviteljev sv. Vincencija Pavelskega in Ludovike Marijak, da bi delale za celostni napredek najbolj šibkih, kar bo izraz našega popolnega darovanja Bogu v ustvarjalni zvestobi.

Na programu so izmenjave, pričevanja, zunanji predavatelji, zlasti kardinal Andre Vingt-Trois, apostolski nuncij Fortunato Baldelli in kardinal Franc Rode, prefekt Kongregacije za ustanove posvečenega življenja in družbe apostolskega življenja. Hkratno prevajanje v devet jezikov bo olajšalo delitev, liturgija, obarvana z običaji različnih celin, bo hranila in podpirala te dneve skupnega pregleda in pospeševala sestrinsko odprtost in prisrčnost. Molitev v kapeli čudodelne svetinje, kapeli materne hiše, ne bo za vsako članico samo veliko veselje, ampak tudi privilegiran kraj, kjer lahko zbor, ta pomemben korak Družbe, zaupamo Mariji, naši »Edini Materi«, kakor sta to izkusila naša ustanovitelja.

V času občnega zbora bodo, kot predvidevajo konstitucije, potekale tudi volitve vrhovne predstojnice in njenega sveta. To pomembno delo, globoko sestrinsko in misijonarsko hkrati, bomo opravile po duhovnih vajah v tihoti.