22.12.2007

Bonboni za Ruando

Božično misijonski koncert: Bonbon za praznike tudi otrokom v Ruandi

folder

»Na sam Božič pa bodo prišli na vrsto vsi otroci, ki se bodo po maši zgnetli na naše dvorišče. Postavimo jih v vrsto, vsak dobi en bonbon in ob skrbno zastraženih vhodnih vratih ni dvosmernega prometa! Si predstavljate, da so tudi ti bonboni prišli iz Slovenije? Da, poslali so jih otroci, ki so se med letom nečemu odpovedali, da so na ta način prihranili za naše najmlajše.«

Ta odlomek iz pisma misijonarke s. Vesne Hiti, ki deluje v Ruandi, je že lani navdušil člane mladinskega pevskega zbora Žarek iz Šmartna pri Slovenj Gradcu, da so s petjem zbrali darove za te otroke. Letos pa so se pevci odločili še za večji korak. V Šentjakobu ob Savi so 22. decembra pripravili božično-misijonski koncert z naslovom Bonbon za praznike tudi otrokom v Ruandi. Prepevali so znane božične pesmi, dogajanje pa še popestrili z dvema skladbama v inštrumentalni izvedbi na orglah (Suzana Dobnik) in flavti (Kristina Dobnik).Med prepevanjem najlepše božične pesmi Sveta noč, pa jih je podprl tudi solist Martin Dobnik. Ljudje so se v lepem številu udeležili koncerta, zbrani prostovoljni prispevki (več kot 450€) pa bodo zopet polepšali praznike otrokom, med katerimi dela s. Vesna.

Zavedamo se, da je to le kaplja v morje ob vseh potrebah v misijonih, toda ti otroci bodo vsaj nekaj časa veseli. Pomembna pa se nam zdi tudi misijonska zavest in navdušenje, da damo svoje talente v služenje Bogu in ubogim.

sMT