03.07.2006

Oratorij 2006 - Povej naprej

03.07.2006: Šentjakob ob Savi

Od ponedeljka, 3. julija, do petka, 7. julija, se je na župnijskem igrišču »Pod skalco« zbiralo 41 otrok, osem animatorjev in dva voditelja. Veselja in dobre volje je bilo na pretek.

folder

Povej naprej!

Vsak dan smo začeli z molitvijo, nadaljevali pa z zgodbo o Frančišku Ksaverju, ki so jo mladi predstavili v lutkovni predstavi. Sledila je kateheza oz. pogovor o junakih v zgodbi in kaj mi lahko naredimo, da bomo postali dobri ljudje in kristjani. Okrepčali smo se z malico in ustvarjali v delavnicah. Po dobrem kosilu smo se igrali, en dan pa smo se šli tudi kopat.
Sporočilo letošnjega oratorija je: Povej naprej o vsem kar si doživel na oratoriju, da nas bo drugo leto še več.

Z Bogom začni vsako delo, pa bo dober tek imelo!

Ko so se otroški glasovi počasi umirili, je v jutro oz. že dopoldan zaplapolala oratorijska zastava in zadonela oratorijska himna. "Povej naprej, da v ljubezni ni sovraštva krvi! Povej naprej, da v ljubezni prav nihče ne trpi. Če rad bi spremenil na zemlji stvari, povej naprej, da z ljubeznijo se svet spremeni," smo peli vsak dan bolj navdušeni, z zavestjo, da tudi mi lahko spreminjamo svet, če ljubimo, upamo in verujemo v Jezusa. Prav Njemu smo se vsak dan najprej izročili. V molitvi in pesmi smo prosili, da bi odnos z Jezusom in z ljudmi gradili s prijateljstvom, z izpolnjevanjem danih obljub, s solidarnostjo in z vero. To so vrednote, za katere smo se v času oratorija trudili in za katere se je vredno truditi tudi v prihodnje.

Branka Magister