21.08.2018

Letovanje MVM v Izoli 2018

Letovanje v Izoli je teden med počitnicami, ki ga je vredno doživeti.

folder

Bogu hvala! Dva duhovno počitniška tedna MVM v Izoli. V trenutkih, ki smo jih preživeli skupaj, pa naj je bilo to pri jutranji molitvi hvalnic, zbujanju, telovadbi, obrokih, pomivanju posode in čiščenju zelenjave, v vodi, na plaži, pri igri, počitku, molitvi rožnega venca, pogovorih, petju, gledanju risanke, katehezah, sveti maši, ob večerih… smo čutili Njegovo navzočnost in varstvo.

Nekaj otrok in animatorjev je napisalo svoje vtise:

Letovanje v Izoli je teden med počitnicami, ki ga je vredno doživeti. Že v nedeljo, ko smo začeli animatorji s pripravo, se je začela tedenska zabava. Letos smo cel teden sledili zgledu Marcelina iz risanke Marcelino, Kruh in vino. Podobno kot ta mali deček so bili tudi naši otroci radoživi in veseli. Namesto patrov pa smo bili tu animatorji. Kot mu je brat Ptič razkazoval naravo, smo mi peljali otroke na rajanje v morje in na plažo, kjer ni manjkalo skakanja, tunkanja, kartanja, sončenja, potapljanja, žoganja, pletenja zapestnic in prijateljstev… Za naše želodčke je namesto brata Kuharja skrbela Marta. Marcelina je k molitvi ob donenju zvonov vabil brat Bim Bom, ko pa so pri nas ob dveh zadoneli zvonovi, smo nekateri odšli k rožnemu vencu. Brat Pregovor ga je učil o mnogih stvareh, kar upamo, da je med katehezo uspelo tudi nam. Atu oz. superiorju pa sta bila podobna naša šefa Katarina in Primož, saj sta bila oba zelo prijazna. Ta teden smo torej vsi skupaj nekako v živo preživeli to krasno risanko. Kot Marcelino z Veroniko, Četrtkom in duhom, smo tudi mi skozi teden spletli številna prijateljstva. Teden je bil res čudovit in poln nepozabnih trenutkov. Spoznala sem, da se lahko zdrži brez telefona tudi 23 ur na dan, saj ga ob taki družbi niti ne pogrešaš. Čeprav sem po celem tednu precej utrujena, upam, da bo prihajajoč tudi tako uspešen in se ga že veselim z novo energijo. (Kripistipoinapa)

Na letošnjem letovanju je bila zelo prijazna družba, veliko nasmejanih otrok, seveda pa ni manjkalo glasbe, molitev in prepevanja Bogu. Otroci so v vodi zelo uživali, sploh pa takrat, ko so smeli tunkati prijatelje in animatorje. Čez teden smo imeli zelo lepo vreme, navdušeni smo bili nad čarovnikom, ki se nam je pridružil v sredo zvečer in nam pokazal kar nekaj zanimivih trikov. Dobili smo veliko novih prijateljev. Z otroki sem se zelo dobro razumela. Z njimi se je bilo lepo igrati in se hecati. (Katarina D)

Na letovanju MVM v Izoli smo z otroki skozi risanko spoznavali Marcelina in se od njega naučili tudi poslušnosti in potrpežljivosti. Teden je bil poln zabave in smeha. Uživali smo v vodi. Ob večerih smo se nasmejali čarodeju, se sprehajali po Izoli in se igrali. Tudi, ko nas je en dan presenetil dež, smo se uprli ter na dežju igrali nogomet in plesali. (Neža)

Imel sem se dobro, ko sem se kopal. (Dominik, 6 let)

Všeč mi je bilo, ko smo se podpisovali na roke in se tunkali (Rebeka, 10 let)

Zanimivo! Zabavno! Veliko novih prijateljev! Veliko petja! Veliko smeha! (Evita, 14 let)

Bilo je zelo lepo. Spoznala sem veliko novih prijateljic. Najbolj pa mi je bilo všeč, ko smo bili v vodi. (Neža, 12 let)

Ta teden je bil super, ker sem spoznala nove prijatelje in animatorje. Najbolj sem uživala, ko je bil zabavni večer. (Brina, 11 let)

Na morju sem se imel lepo. Všeč mi je bila risanka. Najboljše je bilo, ker smo se vsak dan kopali in igrali na dvorišču. Cel teden je bil čudovit in sem zelo užival v družbi animatorjev in ostalih otrok. (David, 9 let)

Letos sem se prvič udeležila MVM letovanja v Izoli skupaj z mlajšima bratom in sestro. Veliko sem se naučila pri katehezah npr. zakaj moramo biti radovedni. Bila mi je všeč risanka Marcelino kruh in vino. Zabavno se je bilo igrati v vodi in na plaži. Animatorji so se ves čas trudili in tudi večere popestrili z veselimi dogodki. Bilo mi je zelo fajn in sem se zabavala. (Amadeja, 11 let)