05.11.2017

Ljubezen je…

Potrpežljiva, dobrotljiva, ni nevoščljiva, ni brezobzirna, se ne ponaša, se ne napihuje... Te besede so v prvem novembrskem vikendu odmevale po hiši sester Usmiljenk v Šentjakobu.

folder

Sestre so nam namreč spet velikodušno pomagale pri organizaciji duhovno – družabnega vikenda za starejše osnovnošolce. Govora je bilo seveda o ljubezni, pri čemer smo se opirali na Pavlovo pismo Korinčanom, v katerem spregovori o tem, kakšna je tista prava Ljubezen. Kot pomoč pa nam je bil tudi film Daj naprej (Pay it forward), v katerem osnovnošolec začne projekt, pri katerem pomaga trem osebam, ki naj bi potem pomagale naprej, in s tem doseže, da se mreža pomoči razširi po celi Ameriki.

• Bilo mi je všeč sodelovanje udeležencev in njihova razigranost pri igrah in ostalih dejavnostih. Tudi pri duhovnih zadevah so lepo sodelovali in bili spoštljivi. Duhovne vaje mi budo zaradi osupravljične družbe ostale v lepem spominu. (animatorka Maruša)
• Imela sem se odlično. Všeč mi je bilo, ker smo se šli veliko iger in smo bili tudi zunaj. Imeli smo tudi odlične animatorje. (Lara)
• Imeli smo se super! Veliko smo se nasmejali in se zabavali. Spletli smo tudi nove prijateljske vezi, domov pa bomo odšli z lepimi spomini. (Špela)
• Hrana je bila res odlična, prav tako sam vikend. Mogoče pa je bilo malo premalo zunanjih iger. (Luka)
• Te duhovne vaje so bile res odlične. Prej sicer nisem poznala nobenega, na koncu pa sem poznala skoraj vse po imenu, prav tako pa dobila tudi nove prijatelje. (Zoja)
• Bilo mi je zelo všeč, hrana je bila odlična, animatorji so bili prijazni. Zelo mi je bilo všeč, ker smo veliko peli, se igrali in se pogovarjali o ljubezni. (Ajda)
• Na teh duhovnih vajah sem se zelo zbližala z Bogom. Poskušam ga razumeti in sprejeti njegovo ljubezen, kar mi bo po tem vikendu verjetno precej lažje. (Karin)
• Bilo mi je všeč. Pogovarjali smo se o Podaj naprej in zdi se mi smiselno, da bi to začeli tudi delati. (David)

Spletlo se je veliko novih prijateljstev, spoznalo veliko novega, tako da se animatorji že veselimo ponovnega snidenja.

Katja Albreht