23.09.2017

Ljubezen je iznajdljiva do neskončnosti (sv. Vincencij)

Letošnji Vincencijev dan je potekal v Celju pri sv. Jožefu. Najprej smo se zbrali v cerkvi pri uvodni molitvi, kjer smo zmolili rožni venec in litanije sv. Vincencija.

folder

Nato pa je predstavnica Vincencijeve zveze dobrote predstavila nov Vincencijev koledar v katerem so objavljene tudi slike obnovljenega doma družine v stiski, ki so ji pomagali s prispevki za lanski Vincencijev koledar. Tudi z letošnjimi prispevki bodo pomagali družini v stiski.

Po kratkem okrepčilu smo se napotili v kardinalovo dvorano, kjer smo nadaljevali z razmišljanjem vizitatorija Pavleta Novaka. Najprej nas je obvestil, da je za vincencijanski simpozij v Rimu prijavljenih že čez 9000 članov vincencijanske družine širom sveta. Zaradi tako velikega števila bo tudi srečanje s papežem potekalo na trgu sv. Petra.

Nadaljevali smo delo v skupinah, v katerih smo se člani pogovarjali o svojem doživljanju jubilejnega leta, načrtih in projektih, ki smo jih že izpeljali ter kaj bi lahko še storili. Za vse je to leto pomenilo duhovno poživitev, pomnožitev molitve za nove duhovne poklice, večjo gorečnost pri služenju ter veliko drobnih in konkretnih izrazov in pobud za prestavitev in pričevanje življenja po vincencijanski karizmi.

Po predstavitvi dela po skupinah smo se udeležili svete maše, med katero je bogoslovec Rok Žlender kot pripravo na večne zaobljube naredil trdni sklep.

Po kosilu smo lahko prisluhnili še koncertu Delavske godbe Trbovlje in baritonistu Jožetu Vidicu.

s. Metka Tušar