30.07.2017

Letovanje MVM v Izoli 2017

Tudi letos smo MVM-jevci počitnikovali v Izoli in se, kot se za letošnje leto spodobi, pogovarjali o sv. Vincenciju.

folder

Okoli izolske cerkve je v zadnjem julijskem tednu bilo slišati glasove razigranih otrok, med katerimi smo bili letos zmožni gostiti tudi nekaj otrok, katerih starši si sicer ne bi mogli privoščiti takih počitnic. Hvala vsakemu, ki je kakorkoli omogočil nekaj tako čudovitega, v zahvalo pa mislim, da dovolj povejo odzivi otrok in animatorjev.

»Letos sem se letovanju pridružila kot dodatna zunanja pomoč. S tem sem lahko vsaj malo začutila utrip te organizacije, animatorjev in otrok. Program je bil čez teden pester z veliko dejavnostmi, odhodi na plažo in v morje, katehezami, možnostjo molitve rožnega venca in obiska svete maše, večernimi razbremenitvami in prostim časom. Za vse to je poskrbela ekipa mladih animatorjev, ki so si v poletnem času vzeli čas tako za otroke kot tudi za družbo in prispevali k temu, da so otroci na koncu letovanja v slovo dejali: ''Se vidimo naslednje leto!''

Menim, da smo vsi v tem tednu zelo uživali. Skupaj z animatorji smo se trudili odgovarjati na različne potrebe otrok, jih animirali, spremljali, skupaj opravljali dnevne zadolžitve, se pogovarjali, molili predvsem pa zabavali. Naše glavno pravilo je bilo 'Tukaj smo, da se imamo fajn!' Čeprav smo se dnevno spopadali s stiskami in konflikti, nam jih je uspelo prebrodit, jih predebatirati in se iz njih nekaj novega naučiti.

Sama sem se udeležila tega tedna predvsem zaradi svoje poklicne usmeritve, ker sem želela biti v stiku z otroki, jih slišati in jih preprosto spremljati v tem, kar so. Menim, da je tak teden zelo bogat tako za otroke kot tudi za animatorje in me veseli, da obstajajo organizacije, ki mladim ponujajo počitnice s tako različnimi dejavnostmi.

Za konec pa bi se še rada zahvalila organizaciji in animatorjem, da so me kot zunanjo tako lepo sprejeli. Zalo hitro sem se počutila domače v njihovi družbi, ni mi bilo težko povedati svojega mnenja in mislim, da smo skupaj lepo sodelovali. Za to, vam res hvala!« (Špela)

»Bilo mi je všeč, saj sem se zelo zabavala. Hrana je bila dobra in spoznala sem veliko prijateljev. Všeč mi je bila tema letovanja in delo v skupinah.« (Angelika)

»Bilo je dobro, najboljše je bilo, ko smo se igrali gusarje, šli k sveti maši, plavali in se tunkali. Vse mi je bilo všeč. Najslabše je bilo, ko sem zaradi ušesa morala v bolnico. Animatorji so najboljši in jih bom zelo pogrešala.« (Sara Marija)

»Bilo je super, vse mi je bilo všeč.« (David)

»Kot animatorka sem bila prvič na letovanju. Bila sem zelo zadovoljna in navdušena nad tem, saj so se otroci in ostali animatorji imeli zelo lepo in so se zabavali. Imeli smo res lep duhovni in športni teden, kjer je potekalo vse kot po maslu.« (Viktorija)

»Meni je bilo v Izoli super, najboljše. :D« (Jan)

»Imela sem se lepo. Spoznala sem veliko novih prijateljev. Animatorji so bili prijazni. Všeč mi je bila tema letovanja. Hrana je bila dobra.« (Maruša) »23. 7. 2017 smo začeli letovanje v Izoli. Ko smo prišli, smo odnesli prtljago v veliko sobo, kjer smo spali. Prve dva dni nas je malo lovil dež in pihal veter, zato smo si tisto popoldne ogledali film. Veliko smo se igrali in izdelovali zapestnice, igrali nogomet in družabne igre. Naslednji konec tedna je bil lep in sončen. Veliko smo se kopali, kar je bilo zelo zabavno. Imeli smo tudi dva odlična kuharja, ki sta vedno skuhala nekaj dobrega. Spremljala sta nas tudi Eva in Primož, ki sta skrbela, da ni zmanjkalo hrane in pijače. Bili pa smo tudi razdeljeni po skupinah, s katerimi smo vsak dan opravljali različna dela v hiši. Imeli smo odlične animatorje, ki so skrbeli za nas, se z nami igrali in se pogovarjali o sv. Vincenciju, poleg njih pa še voditelja Andreja, sestro Vlasto in duhovnika Boruta.« (Jerca)

»V Izoli je bilo res noro dobro! Žal mi je, da se letovanja kot animatorka nisem udeležila že prej, saj smo bili res dobra ekipa. Všeč mi je bilo vzdušje, smeh in seveda hrana. Pravzaprav bi res težko našla kakšno pripombo, tako da se že veselim naslednjega leta! :)« (Urša)

»Všeč so mi bile kateheze. Bilo je zabavno, ko smo reševali Vincencija in uživali v vodi. Hrana je bila odlična. Všeč so mi bile večerne igre in sprehod.« (Jože)

»Preživeli smo super, lep, sproščen a tudi naporen teden. Izredno prijetna je bila vsakodnevna molitev rožnega venca, ki je bila letos novost letovanja. V tem tednu so se med animatorji in otroci spletle globoke prijateljske vezi, zato že nestrpno pričakujemo prihodnje leto.« (Klara)

Katja Albreht