20.07.2017

Počitnice MVM na Pagu

V sredini Julija, se nas je 12 animatorjev Marijanske Vincencijanske mladine za nekaj dni odpravilo na počitnice. Kot že marsikatero leto prej, smo se tudi letos zabavali na otoku Pagu.

folder

Prva izjemna stvar teh počitnic, je bila vožnja s popolnoma novim kombijem lazaristov, ki je pod skrbnim očesom Boruta Poharja drvel po obalni cesti in nas vse varno pripeljal do cilja. Kljub nekaj urnemu čakanju trajekta, ki zaradi burje ni vozil, smo zgodaj popoldne vsi veseli prispeli do majhne vasice, kjer se nam je v prihodnjih dneh zgodilo marsikaj lepega!

Ko smo se končno razpakirali, se malce spočili in najedli, je sledil dooolgo pričakovan skok v kristalno čisto vodo. Ob sončnem zahodu, pa smo se skupaj s še nekaj slovenskimi družinami zbrali na terasi bližnjega apartmaja, s pogledom na morje in tam obhajali čudovito sveto mašo.

Dnevi, ki so sledili, pa niso bili napolnjeni zgolj z igrami, plavanjem, druženjem in sončenjem. Vsak dan smo namreč dan začeli s sveto mašo, svoj odnos do Boga smo poglabljali z vsakodnevno molitvijo rožnega venca, pri katehezah pa smo spoznavali starozavezne preroke ter njihova življenja in vrednote kot so družina, ljubezen, vera… Prav tako smo se preizkušali v kuhanju in pripravljanju obrokov in seveda pospravljanju, spoznavali smo nove družabne igre, pletli globje prijateljske vezi in se na splošno imeli čudovito. Vrhunec tedna pa je bila za marsikoga adrenalinska vožnja s čolnom, oziroma tudi »vožnja za čolnom« (čoln je namreč z veliko hitrostjo za seboj vlekel obroč, na katerem smo se pogumno vozili animatorji).

Počitnice smo zaključili že v četrtek in čeprav bi jih z veseljem podaljšali, tega nismo mogli storiti, saj se nam je mudilo nazaj domov, kjer smo v naslednjem tednu na letovanju v Izoli razveseljevali otroke in jih spoznavali z življenjem in karizmo sv. Vincencija Pavelskega.

Klara Vučko