20.08.2017

Blagoslov kapele in obnovljene sestrske hiše v Beogradu

Danes, 19. avgusta 2017, je vroči dan ogrel tudi srca vseh, ki smo bili zbrani na Čukarici v Beogradu. To je bil dan zahvale za končana obnovitvena dela na sestrski hiši v ulici Bore Markovića 8. Blagoslov hišne kapele in obnovljene hiše je na prošnjo s. Bernarde Trček, prejšnje vizitatorice, vodil beograjski nadškof msgr. Stanislav Hočevar.

folder

V cerkvi sv. Cirila in Metoda se je zbrala pisana množica: sestre domače skupnosti, sestre iz različnih skupnosti iz province in pokrajine, ki so prišle na duhovne vaje, s. Francka Saje, nova vizitatorica, g. vizitator Pavle Novak, g. Roman Travar, voditelj duhovnih vaj in gospodje lazaristi iz beograjske skupnosti, generalni vikar g. Aleksandar Kovačević, šolske sestre, zagrebške usmiljenke, sestre malega Jezusa, ognjiščarji, sodelavci in dobrotniki sester in župljani.

Med zahvalno sveto mašo je g. nadškof v evangeljskem odlomku o viharju na morju, ko je Jezus spal, izpostavil: Jezus nas vabi, da gremo na drugo stran. Poklicani smo, da ne gledamo samo na to, kar je bilo, samo na to, kako smo začeli naša dela, našo prisotnost, naše pastoralno ali karitativno delo. Treba je iti na drugo obalo, potrebno se je bolj prepustiti Božji besedi. Jezus nas poziva, naj ne bomo maloverni, malodušni, ker ni duhovnih poklicev, ker ne moremo več toliko narediti kot včasih, ampak naj zaupamo, ker je On Gospodar.

Po sv. maši smo se preselili v kapelo sestrske hiše. Po blagoslovu kapele je g. nadškof blagoslovil ostale prostore sestrske hiše in okolico.

Bogu hvala!

s. Marta Rauh, HKL