08.08.2017

Nova vizitatorica s. Francka Saje

V torek, 8. avgusta 2017 je vodstvo Slovenske province Usmiljenk prevzela nova vizitatorica, s. Francka Saje.

folder

S. Francka Saje se je rodila 3.1.1966 v župniji Semič v družini s štirimi otroki. Osnovno šolo je obiskovala v Semiču, nato pa je v Ljubljani nadaljevala šolanje na Srednji elektrotehnični šoli in nato naredila še prvi letnik elektrotehnične fakultete.

Za tem pa je v srcu zaslišala drugačen klic in 26.6.1987 vstopila v Družbo hčera krščanske ljubezni – usmiljenk. Po končani pripravi je eno leto delala kot negovalka v Domu počitka Mengeš, nato pa nadaljevala študij na Visoki šoli za zdravstvo v Ljubljani. Od decembra 1993 do oktobra 1995 se je posvečala delu za mladino in katehezi, nato pa se je zaposlila v Splošni bolnišnici Celje na oddelku za intenzivno interno medicino, kjer je ostala do avgusta 2007. Septembra 2007 pa je prevzelo mesto glavne medicinske sestre v Domu sv. Jožef – varstvo starejših in to delo opravljala do marca 2016, ko je odšla za eno leto v Pariz na študij francoščine. Zadnje štiri mesece pa je pomagala bolnim sestram v Mengšu.

S. Francki njene sosestre želimo obilo vseh potrebnih milosti v njeni odgovorni službi. In kot je sama rekla ob umestitvi, naj bo v njen »da« vključen tudi »da« vsake sestre v provinci.

sMT