07.05.2017

Sv. Ludovika z lučkarji

Tokrat smo se odločili praznovati god sv. Ludovike naše ustanoviteljice z Lučkarji.

folder

Zato smo že pri zadnjem srečanju v sosednji župniji Sv. Jeronima določili mesečno srečanje v naši skupnosti 7. maja. Zbrali smo se pred 16. uri in se pripravili na sv. mašo. Sprejemna soba je tokrat postala „kapela“ in sprejela vseh 25 udeležencev. Sv. mašo je vodil p. Musa DJ in v pridigi čudovito orisal pomemno vsebino ovčke, ki dobro pozna glas pastirja … in se samo nanj odziva.

Po sv. maši smo spremenili program srečanja, ker se je patru mudilo. Najprej smo se pogostili s pico. Otroci jo imajo namreč zelo radi. Peciva tudi ni manjkalo. Za to je poskrbela naša skrbna s. Zvezda Taševa in mamice otrok. Po prijetnem pogovoru in pojedini smo se poslovili od mašnika. Z njim je odšla v bolniško cerkev na Rebro tudi naša s. Marija Jozić. Pred kratkim so namreč nekemu osemletnemu otroku na njenem oddelku odkrili teško obliko raka na možganskem deblu, kjer se ne more nič pomagati. Zvedeli so da ni niti krščen in starši so ga želeli krstiti v bolnišnici preden ga preselijo v otroško bolnišnico za tumorje na obsevanje. Izrecno so želeli pričujočnost sestre, ker jim je stala ob strani v najtežjih trenutkih.

Doma pa smo nadaljevali s temo meseca. Tokrat smo govorili o velikem Ludovikinem srcu … Za domačo nalogo smo jim dali, da pobarvajo otroke na sliki, ki jih Ludovika in ena sestra pestujeta v naročju. Na koncu so vsi tako pobožno poljubili relikvije sv. Ludovike. Potem smo razdelile skromna darilca našim malim in nadaljevali še s pesmimi, ki jih Lučkarji zelo radi pojejo. Okorg 19. ure pa smo si rekli zbogom z obljubo, da se spret srečamo v našem lepem naselju-Dubcu.

s. Ljubica Jozić st, HKL