02.02.2017

Svečnica v Mengšu

Na dan posvečenega življenja smo se sestre v skupnosti Mengeš hvaležno spominjale svoje izbranosti in posvečenosti, ki je nezasluženi Božji dar. K veselju in slovesnemu praznovanju nas je spodbujala tudi navzočnost naših štirih sester jubilantk.

folder

Najstarejša sestra v provinci in v naši skupnosti, s. Herenija Zakrajšek je praznovala 80 let poklica usmiljenke. Da, visoka obletnica, ki jo redko kdo doživi. S. Slava Primožič Bogu služi že 70 let, večji del življenja pa je preživela v tujini. Praznovanju sta se pridružili še dve letošnji slavljenki iz naše skupnosti. S. Evzebija Zabret bo v tihoti in požrtvovalnosti v Družbi letos dopolnila 60 let poklica in prav tako je s. Alojzija Uršej z zvestim služenjem prispela do zlatega jubileja. Poleg zunanjega praznovanja je za naštete sestre jubilantke najpomembnejša daritev sv. maše, ki jo je po njihovem namenu daroval provincialni ravnatelj g. Pavle Novak.

Popoldne je našo skupnost obiskala s. Hanna Cybula, vrhovna svetovalka iz Pariza. To je njen že drugi sestrski obisk naši skupnosti, zato je bil toliko bolj prisrčen. Na začetku smo naši sosestri predstavili poslanstvo skupnosti in jo seznanili z našim delokrogom. Z zanimanjem je poslušala in si ogledala PP predstavitev. Zatem nam je povedala novice iz Družbe in nam približala utrip srca Vincencijeve karizme po svetu danes. Vse nas je zanimalo, zato smo jo spraševale: Kako bo potekalo praznovanje 400 letnice vincencijanske karizme v materni hiši v Parizu? Kje je v svetu največ poklicev? Kje se Družba širi in kje se province združujejo? … Po končanem razgovoru je vsako sestro objela in nam je podarila čudodelno svetinjo, ki je vsaki usmiljenki najlepše in najdragocenejše darilo. Sledile so skupne večernice in nato večerja.

Ves čas obiska je bila s. Hanna kot ena izmed nas v skupnosti. Preprosta in ponižna je osvojila naša srca s sestrinsko ljubeznijo. Obljubile smo ji molitev in jo tudi same prosile naj se nas spominja v kapeli Brezmadežne s čudodelno svetinjo.

s. Ljubica Jozić ml