26.10.2016

Obisk vrhovnih predstojnikov v Mengšu

V skupnosti sester usmiljenk in v Domu sv. Katarine v Mengšu so nas 26. oktobra obiskali vrhovni predstojniki iz Pariza in Rima.

folder

Že ko je s. Bernarda Trček pripravljala program celotnega srečanja slovansko govorečih provincialnih predstojnikov z vrhovnimi predstojniki pri sv. Jožefu v Celju, nam je omenila, da bi našo skupnost obiskali vrhovni predstojniki. Razveselile smo se tega in hvaležno sprejele načrt.

Ob pol-poldne omenjenega dne smo v avli Doma dočakali našo mater Kathleen Appler, generalnega superiorja Misijonske družbe-lazaristov g. Tomaža Mavriča, generalnega ravnatelja p. Bernard Schoepferja in vrhovno svetovalko za slovansko jezikovno področje s. Hanno Cybula. Stanovalci našega Doma so jim v pozdrav zapeli nekaj pesmi in vsakemu izročili darilo, a direktorica Doma ga. Marija Šterbenc jih je v imenu navzočih pozdravila. Tudi naši predstojniki so zbranim spregovorili in nas vse spodbudili k rasti v krščanski ljubezni. Rekli so, da so jim ostareli in bolni bratje in sestre v Domu zgled in spodbuda v potrpežljivosti, darovanju trpljenja, molitvi in zvestobi do konca.

Sledil je ogled Doma in obisk nepokretnih sester in stanovalcev po bolniških sobah. Prav z zanimanjem in naklonjenostjo so naši visoki gostje pristopali do vsakega bolnika. Mati Kathleen je vsakemu bolniku in uslužbencu podarila Čudodelno svetinjo, ki jo je pred prihodom v Slovenijo, v kapeli materne hiše v Parizu položila na stol, kjer je sedela Devica Marija, ko se je prikazala sv. Katarini Laboure.

Sledilo je kosilo vrhovnih in provincialnih predstojnikov s sestrsko skupnostjo. V prijetnem ozračju, preprosto in prisrčno smo se pogovarjali o našem poslanstvu. Izmenjali smo si izkušnje in si obljubili duhovno podporo. Ta obisk je bil toliko lepši, ker so vsi omenjeni predstojniki bili prvič na prijateljskem obisku v naši skupnosti.

s. Ljubica Jozić ml., HKL